Tuesday, August 09, 2011

cara macam mana nak tukar new yahoo mail ke yahoo mail classic

Benda baik... apa salahnya berkongsi... wakaka

yahoo dah bertukar baru kan... kat opis ni jadi lembap giler nak loading email, nak chatting pun dah tak boleh dah.. giler bosan hidup.. nak tengok email yang baru masuk pun susah, sebab kena sign out dulu pastu sign in balik, leceh betul.. sudahnya berlambak email yang aku tak baca. Kalau kat kampung boleh la bukak, tapi malas la pulak nak baca email kat kampung, tempat paling best baca email adalah kat opis jew... huhu

Dari minggu lepas aku dok meng'gugel'  - how to switch back to yahoo mail classic, how to switch back to old yahoo mail, etc etc

tak jumpa jugak cara nya, konon p kat tools, options then block website http://m.yahoo.com - harem tak jalan jugak.

Baru hari ni, aku dapat solution paling best. hehehe


1st : p kat properties - setting - screen resolution - tukar ke 800*600 - klik OK



2nd : sign in yahoo mail. tunggu sat.. nanti ada satu message come up, tulis ada screen resolution problem



3rd : scroll down kat bawah sekali... klik je return to a previous version 



last step - p kat properties - setting - tukar balik screen resolution yang asal 
tadaaaa!!!! dah jadi :) 


refer kat sini

19 comments:

Liyanaroxx said...

Ya allah dikkkk!!!awak penyelamat akak ok?thanks dear!!! *nak cuba skang gak*

liyana said...

@Liyanaroxx
hehe berjaya x? :)

Liyanaroxx said...

BERJAYA dengan cemerlang!Thank You!!!

liyana said...

@Liyanaroxx
most welcome :)

nuciaziakact said...

tahniah2... thanks awak

liyana said...

@nuciaziakact
hehe same2

Mimy Hamid said...

email tukar gmail je..chat je pki yahoo...

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

wahh..boleh jadik cikgu ni.hihi

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

wahh..boleh jadik cikgu ni.hihi

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

wahh..boleh jadik cikgu ni.hihi

eydamcdaa said...

memudahkan urusannnn :)tq

Girl Girl said...

Liyana : Tenkiu... dah berbulan2 xleh chat.. skrg dah boleh... wuhuhuu...

DN Global Sales and Services said...

Thank You for the info Liyana...

Liyana said...

most welcome :)

Kb Home said...


Aik kenapa tak keluar memo seperti yang dinyatakan? Maybe penggunaan jenis windows memainkan peranan tak? Tq

Liyana said...

@Kb Home

memo mcm mana tu awk? entri lama ni sy pun dh x bape igt :)

Hamba Allah said...

hii..sy dah cuba cara awak tapi tak boleh..
mgkin sebab window lain kot..
cari punya cari, jumpa pun cara lain..hii

All you need to do hover over Gear icon, select Settings>Viewing email> for Mail version at the bottom chose Basic and click Save button.

g kat email anda..

pastu klik kan atas kanan..ada tulis setting kan...
klik viewing email...
pilih basic dan save..

alhamdulillah berjaya..

pepun trm ksh bg tips ya...dpt bljr perkara baru hari ni...hiii =)

Hamba Allah said...

dah cuba cara awak..tp x berjaya..
mungkin sebab berbeza window kot..
untuk yg x berjaya mcm saya try buat camni plak:

buka email anda..
g kat setting kat atas kanan..
klik 'viewing email' for mail version>pilih butang basic pastu save..

hii..selamat..thx bg tips ye..sy bljr perkara baru hari ni..hii

All you need to do hover over Gear icon, select Settings>Viewing email> for Mail version at the bottom chose Basic and click Save button.

Liyana said...

@Hamba Allah hihi tq bagi tips ni... sy pun dah tak ingat lama punya entri :) anyways thanks! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...