BLOGGERIANS

Wednesday, June 18, 2014

Relax... jangan kecoh kecoh :)

bulan bulan lepas rasanya... dunia FB gempar dengan cerita pasal BASIC H by SHAKLEE
Kecoh kejap kat FB tu... aku mampu senyum je... biarkan...
at least uols tolong promo sekali yer... hehehe


Ceritanya sebab ada SID yang basuh puting anak guna BASIC H walhal ramai yang guna BASIC H untuk cuci toilet bagai so macam tak proper guna untuk BOTOL SUSU ANAK?
Bagi aku tu pendapat masing masing... kalau kau tak nak guna Basic H.. guna jela PUREEN.
Dah tentu memang khas untuk botol susu anak :)


ikut la kan... 
kat botol memang tulis 3 kegunaan je daripada 997.. tak tergamak pulak nak senaraikan semua kat pelekat botol tu :)


pandai pandai la...nak cuci botol ke... sofa ke... kereta ke... lampin ke... yang pasti ia SELAMAT UNTUK ANDA & PLANET ANDA.
bukan aku yang kata.. shaklee yang kata... :D


aku memang guna basic H untuk cuci botol & sayur yang banyak racun tu :)










Kadang kadang aku cuci sinki pakai basic H ni. ala guna 2 titik je wey... 






Tertanggal segala karat marat tuh









tapi kalau rasa was was nak guna BASIC H.. guna jela PUREEN ni haa hehe




Waktu form 5 dulu.... ada eksperimen buat sabun kan... ingat lagi tak? hehehe
cikgu guna minyak kelapa sawit untuk buat sabun tu... 
tapi sabun tu tak la wangi pun... 
tak ada buih
sebab tak ada chemical yang boleh buat dia jadi wangi dan berbuih 
aku dulu dah jadi sabun.. aku buang je sebab tak wangi kan.. lol






dalam shaklee, basic H dibuat menggunakan minyak kelapa dan jagung..... soooooo NATURAL dan sooooooo ORGANIC.....

tapi....
takde FOSFAT
takde SLES
takde NITRATES
takde bahan kimia berbahaya lain


Terpulang la kan... 
tapi disebabkan kecoh kecoh ni la jualan BASIC H mendadak dan OUT OF STOCK! 


5 comments:

  1. basic H ni berapa eh..akak pakai cosway dish drop aje

    ReplyDelete
  2. RM46 kak....
    special price wasap eh 017-3743670 :)

    ReplyDelete
  3. cam best je produk ni. semua pon bole guna. skrg utk cuci botol mmg guna pureen je.

    ReplyDelete
  4. try la babe. special price utk hang :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...