BLOGGERIANS

Thursday, July 24, 2014

Anak kedua : dah ready ke?

Sejak dua menjak ni asyik dok terfikir je macam nak bagi Faiq adik. Yela Faiq asyik bagi hint je dah boring sorang sorang haha. Asyik main dengan Spiderman aka MEN. Bila aku and baba Faiq tak nak layan dia kang.. mula la dia bawa diri ajak MEN main haha. Naik basikal... MEN duduk belakang. Pakaikan MEN pampers. Ajak MEN mandi. Pakaikan MEN bedak. Hahaha. Kadang kesian. Lawak pun ye gak. Bila tanya "Faiq nak adik ke?" Dia jawab NANAK. ahaks!


Dah tu geng mommy gojes yang sama batch masa pregnant anak 1st dulu pun ada yang dah bersalin anak 2nd pun.. ada yang baru nak preggy. Aku ni bila pulak? hahaha. Aku ada macam sedikit fobia jugak sebenarnya masa berpantang dulu. Erm tak mau cite lah. cukup simpan sorang sorang. Kalau ada rezeki pregnant kali kedua... ermm maybe aku nak berpantang sendiri kat rumah sendiri hihi. Maybe seminggu pertama rumah mak. hee. Ececeh... dah plan dah ni kahkah. Faiq aku hantar rumah pengasuh dia kejap ke kan... lagipun dekat. Alhamdulillah la aku dapat pengasuh yang baik.


Dah nak raya ni bersedia la dengan pertanyaan orang bila nak bagi adik?eheh tau dahhhh :D

rinduuuu perut boyot hahaha

Orang kata anak kedua ni lebih cool ek? Selalu yang sulong ni banyak ragam sikit... yang 2nd cool hihi

Err macam dah terbayang bayang macam mana rumah jadi tongkang pecah bila dah anak 2 nanti ni hahaha

Mood : verangan :D

4 comments:

Mimy Hamid said...

akak dh lama ready..tp tak de rezeki..lg geng kedok gojes berjangkit jangkit no.2 ..no.,3 pun ada coming hehehe...

Siti Asiah said...

Salam nak tanya, yg liyana makan sekotak dah jadi dah tu ape yea? collegen shaklee ke?
aswanida_84@yahoo.com

CikNaa said...

anak ke 2 mmg cool yana..mcm rania :) senang nak jaga..hihi

Nadt said...

Ok sgt da klu faiq nk ada adik. Masa memula peknen 2nd tu, dok pikir kesian kat saif kena kongsi kasih sayang. Tp la ni bila tgok dia boring main sorang2, yeah br la rasa memang the right time dapat adik. Nadt doakan yana cepat2 jangkit anak kedua plak ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...