BLOGGERIANS

Sunday, August 17, 2014

Jaga badan :)

Assalamualaikum.  Hehe. Now kat rumah mertua. Boleh pulak kereta buat hal tadi masa otw balik kampung. Nasib dah sampai kuala pilah ngam2 depan jpj pilah tu haih. Temperature naik. Panggil pomen rupanya motor kipas rosak. Mende tah rosak aku pun tak faham haha. Baru je terbang 3 ribu hari tu buat full servis. Hai la myvi... kau buat hal yer... macam nak suruh tukar baru je? Eh? Hahaha banyak duit kau agaga. Aminnn insyaallah murah rezeki nak jugak merasa kereta baru haha. Myvi tu pun dah 7 tahun berjasa kat weols anak beranak :)



Panjang pulak mukadimah haa. Haha. Masa bulan puasa hari tu bukak puasa kat luar dengan mertua. Pastu yang perempuan g solat dulu. Masa lepas solat tu  MIL cakap kat adik ipar tegur badan dah naik dah bulat nampak eh. "Jaga sikit sebab husband awak tu pandai jaga badan". Gitu la lebih kurang MIL cakap. Adik ipar mengandung dah sekarang alhamdulillah 5 bulan :) 


Pastu MIL cakap lagi "tengok kak Liyana pandai jaga badan. Tapi along pulak tak pandai jaga badan dia" hahaha. Aku dalam hati fuh kembang giler MIL puji kahkah. 


Alah kalau nak ikutkan semua orang nak badan cantik kulit cantik. Tapi semua ada alasan tersendiri. Well kita sentiasa ada pilihan dalam hidup :)


Dengan adik2 ipar. Hoi aku rindu nak mengandungi lagii hahaha




Thank you suami coz always support apa yang iols buat. Hahaha kbai


Kadang2 kita takut nak berubah tapi percayalah kalau kita redha mesti ada sesuatu yang lebih baik menanti tau :)


2 comments:

CikNaa said...

nak sambung ayat MIL yana boleh?

...kak liyana kau bukan takat pandai jaga badan, jaga muka sekali tau..cun semenjak dulu..

puji ikhlas okeh.. :)

Liyana said...

mekasih la ciknaa... hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...