BLOGGERIANS

Sunday, August 31, 2014

Nak cuba jimatkan belanja dapur hihi

Aku kat kampung ni. Wifi laju sedap la meng'update' 😆
Anyway selamat menyambut merdeka uols.

Pagi tadi aku n husband ke Pasar Tani Batu Kikir.
Faiq tinggal sebab tido lagi.
Dah lebih 2 bulan kot tak jejak sana.
Kitorang macam blur eh mana pergi semua kedai? Haha
Selalu kan tepi jalan lot kedai jalan utama tu jammed sebab terlalu banyak kereta berlapis2.
Tau la pasar tani batu Kikir setiap hari Ahad memang tumpuan orang...
Semua barang basah fresh kot.
And aku rasa lagi murah 😂

So kitorang baru tahu la rupanya dah berpindah tapak ke bangunan arked tuh hihi
Agak keliru sebab pusing2 gak huhu
Tak jumpa pulak kedai cendol dok teringat air cendol sedap kat situ.. selalu area depan2 je huhu

Aku kira tadi total burn lauk tak sampai pun RM50 hehe 
Kengkonon nak try masak laa seminggu boleh tahan tak
Tadi pun beli udang galah 7-8 ekor... sotong sikit... ayam kampung sikit... ikan apa tah 4-5 ekor.. waa aku rasa murah jugak kot

Tengok laa boleh tahan ke tak seminggu hihi
Kalau beli makanan siap pun dalam rm20 gak per day for 2 pax. 

Ke arah penjimatan belanja dapur gituuu 😊 😊 😊

2 comments:

Didie Kamila said...

ikan sembilang..nogori sombilan sngt..sedap nya..

Cik Puan Eka said...

Ikan semilang sodapp. Heheh oo akak duk kat Batu Kikir. Mak mertua eka seremban je. tp org kolopilah.

Psttt mahainya tudung akak beliiii 35 hengget. Seller beli kat muaz murah, juai terlebih mahai pulok yeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...