BLOGGERIANS

Monday, October 27, 2014

Kini lebih yakin dengan diri sendiri katanya

Sebelum tido meh nak belanja setepek testimoni penggunaan ALFALFA  dan  ESP yang konsisten. Jeles pulak aku tengok kulit dia ni. Isk isk.


Nampak cerah semulajadi  dan sekata kannn.... 

Hasil penggunaan ALFALFA  + ESP. Konsisten selama 6 bulan ++ dan inilah hasilnya... yang penting bukan muka putih tangan hitam okay. tehehe. Jerawat teruk petanda banyak toksin dalam badan tau.. so kena DETOX dengan alfalfa dulu ok. Herb lax pun ok. Ikut kesesuaian badan seseorang.


PROTEIN adalah penting untuk kulit yang sihat, bersinar serta anjal.


Kenapa Protein penting?
Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibody, hormone, enzim dan sel darah merah.


Protein penting untuk pembaik pulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangka hayatnya. Protein adalah bahan utama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati.

Kebanyakan sel darah putih diganti setiap 10 hari


SEL KULIT DIGANTI SETIAP 24 HARI
Lebih daripada 98% molekul badan diganti sepenuhnya setiap tahun!!
Tahukah anda yang otot, rambut, kuku, kulit dan mata diperbuat daripada protein. Begitu juga dengan sel yang membuat hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks.


Ketahui tanda-tanda kekurangan protein
Mata sembab terutamanya waktu pagi
Bengkak air. Secara umumnya di keliling mata begitu juga buku lali yang bengkak, muka dan juga tangan.


KUKU DIPERBUAT DARIPADA PROTEIN... bukannya kalsium. Kekurangan protein akan menyebabkan kuku pecah dan lambat tumbuh.

Struktrur folikel rambut adalah protein.

Fakta Penting Protein
Badan memerlukan 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian ataupun supplement. 9 asid amino perlu ini akan membentuk 13 jenis asid amino tidak perlu.

Bagaimana protein mencantikkan kulit?
Kulit menjadi anjal disebabkan kehadiran kolagen yang bertindak seperti simen yang kuat menggabungkan di antara satu sel dengan sel yang lain. Kolagen adalah tisu berstruktur dan proses penggantiannya sangat perlahan. 

KOLAGEN DIPERBUAT DARIPAPA PROTEIN BERSERAT. Hakikatnya, 30% daripada keseluruhan protein dalam badan adalah kolagen. Fiber putihnya yang kuat itu adalah lebih kuat daripada wayar logam yang sama saiznya serta mempunyai rangkaian elastic kuning yang dipanggil ELASTIN, membentuk jambatan tisu yang memegang badan kita.

Kolagen menguatkan kulit, salur darah, tulang dan gigi. Kolagen adalah satu di antara PROTEIN YANG BERNILAI di dalam badan manusia. Otot-otot di bahagian kaki dan tangan akan mula menggeleber bagi orang sakit atau yang mengamalkan protein rendah diet sebagai tanda mereka sudah kehilangan kolagen.

Digalakkan pengambilan Energizing Soy Protein (ESP)bersama-sama dengan skin care set kerana Protein diperlukan untuk membentuk kolagen serta membaikpulih sel yang rosak dan Vitamin E, Vitamin C di dalam skin care set kulit pula bertindak sebagai pendinding kepada radikal bebas yang merosakkan kolagen.

Perisai kulit memang perlu namun kita tidak dapat nafikan kerosakan sel kulit tetap berlaku dan sel kulit diganti setiap 24hari.

Oleh itu, protein la yang sangat-sangat diperlukan kulit sebagai doctor sel rosak/ sel mati.

Kita adalah SEL dan SEL memerlukan PROTEIN.!!!

[Beauty Tips]
Amalkan pengambilan ESP sebanyak 3 sudu besar sehari selama 3 bulan untuk mendapatkan kulit yang cantik, bebas jerawat serta BEKAS jerawat. PARUT di muka juga insya Allah akan hilang.

Roger ahkak meh. Promo tinggal berapa hari je ni.. ehehe

Normal price
ESP - RM150
ALFALFA - RM53

❤BEST PRICE roger ahkak meh 017-3743670 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...