BLOGGERIANS

Tuesday, October 7, 2014

Projek Membersihkan Kawasan Kuarters dan Pejabat Sains Ngoi Ngoi, Pantai, Seremban

Husband memang selalu dapat projek tepi macam ni. Tapi kitorang ni terpaksa park duit customer kat akaun member. Sebab member tu ada kilang sendiri. So customer lagi percaya. Aku pernah follow husband g rumah sorang customer... makcik la... tapi kaya... dia nak tambah wardrobe kat bilik anak dia sebab anak dia nak kahwin.  So nak renovate sikit la. Makcik tu dah bagi deposit... err banyak jugak... mana tau member tu pakai pulak deposit makcik pegi bayar hutang hutang lain. Waklu sangat. Sudahnya terpaksa cerita hal sebenar kat makcik tersebut. So rumah makcik pun dah siap tapi profit tak banyak pun sebab dah banyak burn disebabkan member. Malas nak bising2 sebab kitorang pun satu sekolah je. Pusing2 jumpa balik nanti. 


Seriously aku baru tahu pasal benda ni sebab aku tak pernah amek tau apa yang husband buat. Aku tak berminat sebab aku sendiri pun bekerja. Apa2 barang yang aku berkenan pun aku beli sendiri. And aku tak pernah minta duit husband. Pandai2 la kan tanggungjawab awak. 


So entah macam tetiba hari tu dia cerita pasal projek2 yang dah banyak burn ni. 

Allah nak tunjuk jalan agaknya. Dapat lagi satu projek tapi ni profit tak banyak dalam 5k je which is projek pembersihan nih. 

Dapat lagi satu projek mahkamah tapi tak cukup modal.. yang ini memang rugi kalau dilepaskan sebab profit belas2 ribu jugak... ermm.. terpaksa pejam mata keluar modal beli mesin untuk jangka masa panjang. Kitorang bercadang nak buka company sendiri specialised dalam interior design ni. Sebab tu kena beli mesin sendiri. Projek mahkamah ni nanti la aku cerita. 




So untuk menyokong husband sendiri. Ai iz follow je. Suami Isteri DAN Impian itu perlu berjalan SEIRING. Aku terbaca dalam buku Mudahnya Menjemput Rezeki - Agar rezeki lebih mudah datangnya, impian suami isteri harus diselaraskan. Tugas suami untuk meyakinkan isteri bahawa "IMPIAN INI IMPIAN KITA BERSAMA". Giteww




Ini la kuarters Sains tuh. Semak je. Masa kitorang sampai ... budak2 Pakistan baru lepas memotong rumput hihi. Ada 4 orang semuanya. 







Dorang siap call laki aku mintak belikan sarapan dulu -_-' so kitorang berhenti la kejap beli sarapan dorang ni haaa... 







Roti canai dan teh terik uols. 







Lepas tu pergi kedai hardware beli kereta tolak, penyapu, mop.. etc2. Penuh kereta. Dah la kereta kecik je. 




Budak ini kerjanya kejap ke depan kejap ke belakang

















kerja siap dah boleh CLAIM! 5K je. Lagi 5K tu upfront payment dari projek mahkamah. Alhamdulillah :)

4 comments:

Wawa Yusoff said...

same goes to me. mula2 mmg x amik tau ape yg husband buat sbb kita pun ade kerja sendiri nak dikesahkan. Tp allah tunjuk jugak jalan kita mesti bersama, amik tau dan amik berat.

Now, alhamdulillah. Company pun dah didaftarkan. Moga allah buka pintu rezeki seluas2 nya untuk kita semua ye :)

Liyana said...

kan wa... sbb rata2 org berjaya semua semua isteri. kalau suami photog.. isteri MUA...

bestnye dh ada company.. kitorang insyaAllah tunggu semua settle.. kena amek cuti sehari utk buat semua ni :)

.hasina. said...

bestnya akak & hubby seronok tgk.
alhamdulillah rezeki.

Blog Owner said...

Terasa kebahagian di situ, bila suami isteri bekerjasama mengumpul rezeki..

Alhamdulillah.. Semoga diluaskan pintu rezeki Liyana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...