BLOGGERIANS

Monday, October 20, 2014

Weekend dengan ibu

Kenapa dengan ibu je?


Sebab baba iz kerja sampai tengah malam. So ibu jela melayan budak leter ni. Behehe. Penat oi jadi surirumah ni. Tapi hati puas tengok anak seronok je. Makan nasi banyak walaupun ibu masak so so je :)


Sabtu dok tergolek2 dari pagi sampai petang. Lepas Maghrib baru baba ajak keluar. Tu pun weols pergi Mydin je. Ok la tu. Pening juga kepala dok rumah je, Orang dah biasa bekerja memang camni kot. Kalau ada garden boleh jugak berkebun dengan anak2. Eh anak2? Hahaha coming soon. Gardening activities tu pun masih dalam perancangan. InsyaAllah buat satu2. Bestnya kalau halaman rumah hijauuuu je.. Segar mata memandang. Macam rumah mertua.. hijauuuu je.. sejuk mata tengok. Nanti la snap gambar hihi



Masuk je Mydin Seremban 2 .. pekerja A&W bagi belon kat Faiq. Mengelintin la dia ajak masuk. Erghh terpaksa makan kat sini. Tak sedap tapi makan jela. Tak hingin makan kat foodcourt Mydin tu... ada satu hari tu kitorang ternampak bulu kat kuetiow hahaha, Mungkin BULU HIDUNG BANGLA? OMG. BHAHAHAA. Masuk kedai Aidijuma tapi kenapa macam tak menarik je. Tengok IG rasa membuak2 nak beli. Dah sampai depan kedai Aidijuma.. belek2 tudung macam tak menarik pula. Behehe.


Apa yang best nya Mydin ni? Parking la FREE. Banyak pulak tu. Haha. 




Ok fine... beli pistol lagi. Menambah koleksi senapang kat rumah -_-'








Asalnya nak beli pampers je sebab tinggal 2 helai...






Akhirnya terbeli macam2 hihi






Kat bahagian bawah tu kecoh ada karnival apa entah. Ada jugak la butik Suci by Yatt Hamzah. 





Ahad pun sama macam Sabtu. Dok tergolek2 dengan Faiq. Baba balik kejap2 je.. balik makan mandi solat.. g site balik. 



So marilah kita beraktiviti ya anaknda. Jom bedak kan satu rumah bahaha. Spiderman pun pakai bedak. Malas aku nak kemas. Buat habis tenaga je. Tunggu dia tido baru kemas balik hehehe.





Dah kenyang and penat mari la baring depan tv. Banyak makan 2 hari ni. Kagum iols. Bak kata MIL,.. Faiq makan lagi banyak dari ibu. Hahaha






Dah bangun tido jom makan buah limau . Kemain bangga dapat kopek kulit limau hehe






Lepas tu weols main susun sumi jelly ikut warna. Faiq ni asik kenal kaler hijau je bahahaha. Takpe nanti kita main lagi ya.





Sesambil tu ibu layan Ariana Rose episod 1. Tak pernah tengok cerita ni. Boleh tahan jugak. 




Tu jela cerita weekend kami. Biasa saja tapi bermakna hihi.

3 comments:

.hasina. said...

sama la kak kita. dok lepak kt umh je weeknd ni. tak pegi pun umh mil. hahaha!

naurah tido mama pun join! :PP

Ann Ishak said...

weekend yang sangat santai :)

Diana Rashid said...

Anak 2 saya pun suka betul main bedak..punya banyak mainann beli,bedak jugak yang main tak puas2..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...