BLOGGERIANS

Thursday, November 27, 2014

Seoul Garden Palm Mall Seremban

Hi. 


Dah lama mengidam nak makan kat Seoul Garden. Laki bini mengidam. Bukan aku sorang yer. First time pergi Palm Mall ni Faiq mengamuk. Cancel plan. Semalam pengasuh Faiq cakap nak pulangkan Faiq lewat sikit sebab ada hal kejap. Dah otw baru cakap. Kalau bagitau awal... boleh adjust time suruh husband amik Faiq dulu. So lambat la jumpa anaknda semalam. 



Mengidam ni adalah disebabkan rentetan masa pergi holiday kat Melaka dulu tuuu.. Seoul Garden Mahkota Parade sedap giler! So nak try kat Palm Mall Seremban pulak. Sedap ke idok? Heh. 



Parking penuh! Kitorang parking kat atas. Fuhh dasyat pusing2 nak naik parking atas tu... kalah parking Seremban Parade / Prima. Sampai atas fenin tingtong.







Kat Palm Mall ni macam2 kedai makan ada. Pilih je. Kedai pun dah banyak. Ok la kan...  




kitorang makan semalam berdua je... dinner... sorang RM52... total dalam RM108++.  Makanlah sampai buntang. Hehe.





Ada 3 jenis kuah boleh pilih. Sup, tomyam and kimchi. So dah tentu amik tomyam kan.. teringat yang Seoul Garden kat Mahkota Parade punya tomyam sedapppp!





First round.....





Second round....





Hotdog ni sedap! berapa kali entah aku berulang tambah hihi





Ketam sedap! Manis sangat. Sebelah ketam tu binatang apa? Pelik bebenau rupanya hihi. Lupa lak snap gambar hahaha.




Overall, aku rasa Seoul Garden kat Mahkota Parade lagi sedap. Kuah tomyam kat Palm Mall ni cair... biasa2 je... garam tak terasa sangat. 

Cawan pun dia bagi 2 je eh. Tak ada extra. Semalam aku amik White Coffee. Amik yang tu jela.... tak sedap... tawar. So kalau nak amik air.. amik sikit2 je dulu... berbanding kat Melaka tu boleh penuh 1 meja dengan cawan. Hahah. 


Dah habis makan baru teringat anak. Dasar! Behehe. Maafin ibu anak. 


40 minit jugak la kitorang berdua kat dalam tu. Macam bosan. Tempat2 macam ni best pergi ramai2. Hehehe. 


Kat tengah2 Palm Mall tu ada Santa Claus. Dulu kecik2 selalu berangan nak naik kereta ni hihi. Kalau Faiq ada ni mesti kecoh mulut dia bertanya "Buuu pe tu haaa?"

Sobbb... sobbb... terasa sangat pelik dapat berjalan dalam mall dengan tenang. Kalau tu sibuk berkejaran dengan anak hahhaa. Ibu rindu Faiq :(





Sebelum balik singgah Daiso jap. First time masuk Daiso. Tak tahu pulak dekat Palm Mall ada Daiso. Yeeehhaaa... boleh pergi lagi pasni. Ada 5 barang aku rembat dekat sini. Nanti iols share nak buat apa dengan barang itu... Hehehe.




Eh ada ToysRus tau dalam ni. Next time nak belanja anak bujang g sana pulak :D

6 comments:

Allene said...

lin br makan kat ioi mall putrajaya.... tak bny pilihan sangat. myb br bukak... sorang 40 ++ je.. apsal u kena 50 lebih yek?

Liyana said...

@Allene
dorang dah revise harga baru huhu

Didie Kamila said...

tak pernah pun pegi Palm Mall ni lg..huhu..mcm2 ek kdai yg ad dkt situ..siap ada Seoul Garden dgn Daiso la..dkt S'ban tak pernah ada sblm ni..

Diana Rashid said...

makan berdua la tak boosan..ramai2 makan tak boleh nak kenyit2 mata..heheheh

.hasina. said...

auww daiso tempat shopping pebret. lama da tak jenguk sana! ahaha

EzanIdris said...

hi first time singgah sini,
seoul garden best berbaloi bayar mahal kann. tp ada tempat yang kuah dia tawar jek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...