BLOGGERIANS

Wednesday, December 17, 2014

Ibu Susu ke tak?

Jumaat, 12/12/2014, 241am, adik ipar selamat lahirkan baby girl. Auww dapat sudah anak buah perempuan. Kiranya aku dah ada sepasang anak buah. Hihi. Sorang abam Muizz sado. Sorang lagi adik manis Adrienna. Vavava. Hihi. Nama penuh Adrienna Syafiyya :)


Kecil molek orangnya. 2.58kg. Lahir normal. Faiq dulu 2.54kg kot…. ke 2.52kg? haha lupa dah maknya pun. Baru sorang anak dah lupa ek. Urat banyak putus ni hahaha.


Weekend lepas sempat balik jenguk baby baru. Meronta ronta hati nak balik cecepat tak menyabo tengok anak buah. Perasaan sama macam Muizz baru lahir dulu hihi.  

Baby behave sangat. Menangis sikit2 je. Dia lapar nak menyusu pun tak nangis. Wahhh… teringat time Faiq dulu 30 minit sekali menangis nak menyusu. Ibu hilang kejap nak p mandi pun nangis. Omg. Haha. 







So alkisahnya aku sempat la menyusukan baby ni 4 kali sebab adik ipar nipple crack.. memang merekah.. keluar darah.. huhu auchh ngeri mak. MIL minta susukan baby. Aku ok je.. rasa bangga dapat hulurkan bantuan.. hihi. Tapi risau gak sebab aku makan macam2.. takut perut baby tak tahan. Tapi tengok dia yak ok je. Ok la kot ek. Dalam masa yang sama adik ipar pun usaha macam2 nak adakan susu balik. At least 6 bulan pertama tu dapat susu ibu. 







Aku baca info kat tenet ni ada cakap ibu susuan tu 5 kali kenyang.. ada gak cakap 3 kali kenyang. Mana 1 ni? Haha. Time Muizz dulu sekali je aku susukan sebab adik ipar belum ada susu lagi time tu. Kalau jadi ibu susu pun ok je.. dapat la aku anak gegurl dah ni… tehehehe… 

1 comment:

.hasina. said...

3 kali kenyang rasanya dah jd ibu susu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...