BLOGGERIANS

Wednesday, December 17, 2014

Mihun Goreng

Ini semalam semalam punya menu dinner nih. Nak jugak upload sebab dah menyemak dalam gallery phone ni haha.


Mihun goreng pun nak letak dalam blog ye tak.. haa. Ko tak tahu hampir sejam aku mengerjakan segala seafood tu. Husband pergi beli sotong udang kemain banyak konon konon nak buat stok dalam freezer tu. Nak tak nak berkampung la aku kat sinki haha. Gatal2 tangan den tercucuk udang tu -_-




3 kali menambah Husband haha. Eh Faiq pun sama 3 kali jugak. Dia makan berlumba lumba dengan Baba.  Hehe. Eh korang tak tahu aku dah terlambah ajinomoto hampir sesudu dalam kuali masa menumis hahaha. Ter ok. Alaaaaa. Bukan sengaja. 







Aku ikut cara MIL. Dah anaknya suka begitu :) Goreng telur dadar dulu sampai garing. Memang lagi sedap mihun ni. Hahaha





Jom tengok Faiq buat apa? 








Iyeee... memunggah. Dia masak jugak kat bawah. Hahha. Lantak la kome. Asal tak ngacau Abu dah la. Ok Faiq tak pandai lagi panggil Ibu. Dia akan panggil sama ada Ih Bu atau Abu -_-

Sekian tehehe

3 comments:

Fai CeritaCinta said...

banyakkknya sotong.. tu yg sampai menambah si faiq dgn abahnya. hihi.. fai pun suka mihun goreng seafood ni, tapi terlebih "rajin" nak masak sendiri. biasa kalau teringin nak makan, fai bungkus je kat kedai. hihihi... faiq sama dengan adam. kalau ibunya tengah masak, si adam pun sibuk masak jugak kat bawah. hehehe...

Cik Puan Eka said...

banyaknyaaa seafood. Fav eka tu. Eka paling suka mak buat bihun goreng. Masa mabuk teruk awal2 preggy ritu, tak leh makan nasik. Memang makan bihun je. Balik umah mak, mintak mak masak bihun. Kebetulan bulan posa. Dengan tak leh posanya. Makan bihun smpai kenyang.

Dah nak beranak ni pun alah nasik gak. Bihunnnnn kuewtiow je hehehehe

.hasina. said...

selalu jgk buat mihun fav husband ni tp kalu
letak seafood terbersin je la kang -_-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...