BLOGGERIANS

Wednesday, December 31, 2014

Review - Parkland Apartment Cameron Highlands

Hi. 


2 hari iols bercuti.. baru hari ni masuk kerja. Kosong je ofis.. behehe... 2 hari cuti g holiday jap dekat2 je... benda dah plan lama... bawa mak abah cuti2 je.... selagi dorang masih ada... penuhkan memori dorang dengan kenangan indah2 je.. sob sob.. kecik2 dulu tak merasa dibawa jalan2 macam ni... takde duit...abah sorang je yang bekerja.. sekarang adik beradik dah 3 orang bekerja.. sesekali bawa la mak abah jalan ... kita tong2 duit  :)



Adik uruskan bab booking2 hotel kali ni... kitorang booked Parkland Apartment. Bertentangan je dengan Hotel Titiwangsa yang Blogger Yana review tu.... Kitorang kena cari apartment sebab kena ada 3 bilik privacy... keluarga kecik aku... keluarga kecik adik... and mak abah aku... 2 orang adik yang masih single tu pandai2 la korang tumpang bilik mana2... uols tak bayar pape khennn... kahkah.


So total untuk 2 malam RM953. Tak ada breakfast ke apa ek.. heee. Kitorang bahagi dua.. dalam RM480 sorang jelah. Mula2 macam was was nak pergi.. sebab... dah la tanah runtuh.. banjir lagi... aku dah berapa kali cakap kat adik - kita reschedule je... risau weh... kang pergi lepas.. balik tak lepas.. caner? Haaaa.... tapi adik dah confirmkan dengan Balai Polis Brinchang and pihak apartment... keadaan OK... jalan OK.... hujan la jugak tapi sikit2 je... so weols redah je... sebab tak boleh nak refund duit hotel.. banyak tu kalau burn... wuhuhu... niat nak bawak mak abah jalan2 :)



Dan Alhamdulillah Allah memang permudahkan :) :)


Kitorang gerak pukul 1120am dari Kuala Pilah. Sebab adik dari KL.. weols berkumpul kat R&R Rawang. Makan and solat jap. Tak selera nak makan sebab dah hampir pukul 4pm masa tu.. wuhuhu... singgah lama gak situ .. dah ada anak kecik 2 orang kan... amik masa sikit la... hee


Perjalanan diteruskan... 730pm sampai Cameron... huhu. Ni second time aku sampai Cameron.. First time pergi dengan husband... time tu Faiq 3 bulan dalam perut... hihi

Baca sini - Part 1, Part 2 and Part 3. Hahaha




So ini lah Parkland Apartment :) Cantik sangat hihi. Sesuai kalau pergi dengan family ramai2..




View dari balkoni. Hoi tak boleh duduk lama2 kat balkoni ni.. sejuk ya ampun.. ni kat tingkat 3.. Apartment ni ada 4 tingkat. Gigih la kau naik tangga.. rasanya tak ada lif la.. tak sure la pulak.. 




Dengan mummyku. Eh omputeh sangat padahal Mak je pun. Kahkah





Ada banyak channel jugak... HBO, Sport, etc2.. tak ingat sebab tak sempat nak nengok tv pun hewhew. Tengok si kenit tu dok kerjakan telefon -,-






Ye kena naik tangga... gigih dukung dak Faiq. Dia selagi boleh nak panjat tangga tu ha... abis jammed laluan bahahhaa





Ada fridge jugak ....








Kitorang lepak depan TV .. sekali pusing eh mana pergi budak kecik 2 orang nih? Haaa tertangkap rupanya tengah main petik2 suis lampu. HAHAHA.  Abam Faiq yang terlebih peramah... dak Muizz yang malu2 kucing macam Mak Long kan? Hahahah.





View dari dalam bilik...




View dari Sofa. Makhluk biru itu adik ipar aku.. haha






Dapur luas sangat. Best! Kalau dia bagi stove kan lagi bagus behehe




Toilet pun ok. Tapi bagi aku tak bersih sangat la... sebab nampak daki2 kat celahan garis2 lantai marmar tu ha... euw geli tau... rasa nak je sembur clorox. hahaha. 



Overall, apartment ni 9/10 bintang. Lagi 1 tu sebab toilet dia kurang memuaskan hati aku. And lagi satu Heater kat Master Bedroom pun macam tak berfungsi... kejap panas kejap sejuk. Naya je .. dah la tempat sejuk nih. Hahahha. 


2 comments:

.hasina. said...

pernah jgk pegi parkland ni masa dua minggu lepas kahwin.
ahaksss :PP

dalila said...

Hoho..9* kire ok la tu..tp sy klu dok hotel ke homestay mesti nk tgk toilet dl..hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...