BLOGGERIANS

Saturday, May 17, 2014

Lauk orang berpantang

Assalamualaikum

Adik ipar ku berpantang kat rumah mak.
Saja jela nak letak resepi kat sini. Buat penuh entri je. Kakaka

Nampak menyelerakan tak?
so resepinya adalah tumis bawang putih, merah, halia, kunyit, lada hitam. Guna minyak sikit sajo. Masuk santan pekat. Kalau nak best gunakan pati santan tu. Masuk ikan...masuk kacang. Letak garam. Siap. Makan pulak dengan nasi panas. Perghh. Hehe
Senang n sangat sedap ok. Nak ganti dengan pegaga or peria pun boleh... hehe


Ok bai. Hehe.

Friday, May 9, 2014

Secretaries Week 2014

Kejadiannya berlaku pada 17 April 2014. Hari ni 09 May 2014 baru nak update. wakaka. Janji update ye dok. iols iz busy kalah menteri herherher. 


kebetulan pula hari tu cik boss AL. muahaha. so tak ada la rasa terikat sangat walaupun cik boss kata 'please go, have fun' hehehe

so marilah letak gambar dulu deh :) tahun ni tema dia FUN & LAUGHTER. Artis Adibah Noor & Shiro. tempat yang sama di menara KL 3 tahun berturut - turut -_-'

i love roses :)


kitorang group pertama sampai wakaka. nampak nau tak sabar khenn.. haha. apa lagi selfie la uols. 










Event ni start lambat sikit.. pukul 1pm kot.. errmmm.. awal2 kemunculan Shiro tu lawak giler. hihi. sharol jadi mujiburr... like alwayssss :D  konon - konon ajak tu boss and sharol jadi secretary. ok fine lawak gak laaa hee





sharol datang kat meja kitorang. nasib kak mala yang kena haha. dia attack orang pakai baju oren je weyy... lawok betul haha.



Food dari catering mana entah.. bagi aku biasa2 aja.. sebab makanan dah sejuk 






door gift kali ni tak best hihi


amik aje roses kat table vip tu... heee


Overall, aku rasa tahun ni biasa aja.. mungkin hos tak kena kah? personally, aku lagi suka time Shira jadi hos dulu... and artis dayang ku suka... low profile sangat :D


mintak2 tahun depan bukan dekat menara kl lagi. bosan weyy .. erghh

1 malam di Paradise Spa Hotel Port Dickson

Assalamualaikum


Bulan lepas seingat aku laa.... FIL ada course kat Hotel Glory... lepas course tu ada nak attend kenduri kawen anak saudara menteri isa samad tu.. kenduri kawen nya dekat dewan hotel glory tu je. FIL ada bau2 bacang dengan menteri isa samad tu... sepupu kot. aku tak tanya pulak. so ingat nak hangkut sekali semua anak beranak tido hotel Glory.. . sekali hotel management cakap fully booked.... melepak la kitorang semua kat rumah sewa iols... dengan penuh persoalan nak buat apa kat rumah lol. 


Tiba2, FIL call suruh datang hotel. Dia dah book Paradise... wehuuu bagai orang mengantuk disorongkan bantal.. haha.. dengan cuaca panas.. memang sedap kalau dapat tido hotel nih :D


Sumbat ramai2 pergi 1 kereta aje. Dekat je pun Sendayan dengan PD. Rupanya hotel Paradise tu 1 lorong je (lorong ke LOL) dengan Grand Lexis n Glory.... Dari luar aku tengok Paradise Hotel ni macam baru je lagi... dalam hati cakap mesti tak cantik ni hmmm... hee... FIL dah booked 2 bilik... terima kasih ayah. susah2 aje.. huhu. MIL tanya berapa 1 bilik. FIL cakap RM240. mahalnya oi. Ku tengok dekat AGODA baru RM150.86 -_-'


Masuk dalam bilik macam biasa lah... mesti nak check toilet, tv (astro tak ada hehe). Semua OK. Tip top :D Melepak je dalam bilik sampai petang. Melayan si Faiq nak tido. sejuk khenn.. memang ngantuk jela.



Faiq macam biasa memunggah dan berkemas dulu hihi


Petang2 sikit weols naik atas g kat pool. Pool dia kat atas bumbung best giler wey. Sebelum tu g beli pelampung faiq dulu :) aku tak mandi. malas nak basah2 hehe








kemain suka anak bujang iols :D


Mandi kejap je sampai pukul 7pm gak la... kena kosongkan pool sebab ada budak2 unikl dah book. ada event kot.



Malam g dinner ramai2. Sebelum tu sempat selfie dulu dalam lif wakaka. lepas dinner FIL ajak karaoke. kemain tau pak mertua aku. haha. semua pakat nyanyi termasuk Faiq. 


overall, best la. nanti kalau ada duit terlebih nak jugak g dok kat hotel tm lak. dekat dah tu. tapi tak tahu berapa 1 malam. saja nak menghabiskan duit katanya. nantilah one fine day herherher


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...