BLOGGERIANS

Thursday, January 8, 2015

Big Red Strawberry Farm

Eh cop aku tak sure nama tempat ni Big Red Strawberry Farm ke Cactus Valley? Hihi

Sebelum we all sampai sini... sebenarnya dah 3 tempat strawberry we all pergi... tapi asyik tak boleh petik je... sebab strawberry kecik2 and baru lepas petik... huhu... 


Tapi akhirnya jumpa gak tempat yang best.. first time jugak sampai sini. Best! Aku tengah tahan kencing masa ni dari Butterfly Garden lagi hahha... Tandas kat Big Red Strawberry Farm ni nun jauh kat atas sekali hahaha. Gigih la panjat kan.... Air kat toilet mak aiii macam ais... sejuk gilerr! hahaha... beku beku kejap aku kat toilet lol!.


Ada cafe atas sekali... and jual souvenier jugak... 



Ada ikan kaler2 dalam kolam tu... Faiq g kocak air dalam tu.. terpercik2 air sebab ikan tu terperanjat kot hahahhaa




Kena mendaki sikit ... tak tahu pulak boleh bawa kereta naik atas ni... hahaha kesian mak abah kena jalan jauh hihi






Kaktus kaler2 tu omey sangat! tapi iols tak beli pun. Takde napsu nak beli wehehe







Yer memang curam jalan nya... Faiq kemain suka berkejar2 turun naik.. huhu semput mak kejar noks






Cafe kat atas sekali








Muizz! kening mana kening? haha




We all datang time musim krismas.. so ada la patung santa ni hihi







Geli geleman pulak tengok bintik2 kat strawberry tu hahah







Ada kerusi urut... tapi masa we all datang ni hanya ada 3 kerusi je yang berfungsi hihi






sepanjang jalan naik and turun tu sila pandang atas sebab ada pokok anggur hijau,... geram je nak petik hihi


Ok ni entri last la pasal Cameron. Sebab dah penat haha. Malam pun tak ke mana.. just pergi pasar malam Brinchang. Hujan pulak time tu... pasar malam dia macam dah teratur sikit kot.. dulu pergi macam sesak napas tengok agak crowded. Huhu

Happy la dapat gak bawa orang tua datang sini. Memang Allah permudahkan sebab tak hujan pun time we all jalan2... cuma hari nak balik je hujan.. tu yang tak dapat nak singgah Tambun.... padahal plan nak singgah Tambun sangat... huwaaa sedih tauuuu sob sob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...