BLOGGERIANS

Tuesday, February 24, 2015

Ikhtiar untuk mengandung lagi

Ini bukan entri 18sx ke... entri nak menunjuk ke apa ke ek.. saja je nak share kalau ada yang masih berusaha. Aku memang plan nak mengandung anak kedua tahun 2015. Anak 1st dengan 2nd biar gap jauh. Senang nak handle bagi aku. Aku pening sikit anak kecik ramai2 ni. Nanti aku pitam haha.


Sama2 plan dengan geng ofis. Dulu anak sulong pun termengandung sama2. Now plan anak kedua.. marilah kita sebayakan anak2 kita. Bahaha. Gitu kau. Tapi nampaknya rezeki puan Nisa dulu.. alhamdulillah now dah hampir 7 bulan kot... ke 6 bulan? Tak ingat. So makcik tu beraya dengan baby baru lah.. manakala aku beraya dengan perut memboyot nanti insyaAllah. Hihi. 


3 bulan pertama jugak aku mencuba tapi hasil negatif. Maybe sebab Faiq masih menyusu. Aku rasa itu penyebab utama. Ada usaha nak putuskan susu tapi asik laaaa tak jadi. Ibu iz tak sampai hati sob sob.



Sangat membantu tau apps nih



Sebagai alternatif, aku install apps My Calendar dari Play Store. Aku isikan bila period. Cycle aku tak tetap memang dari dulu. So purata cycle dalam 32 hari. Apps tu akan bagitau bila time subur kita. Ada 3 hari je yang betul2 kau kena berusaha untuk pregnant sebab time tu kebarangkalian untuk hamil tu tinggi. Time tu adalah Fertile Window dan Ovulation Day. Aku tak faham sangat pun apa benda tuh kan.. so follow jela hahha. Tapi kan.. ada 1 masalah, bukannya boleh nak paksa bila masa nak projek BAHAHA. Pandai2 ler kan. 


Aku amalkan ESP Shaklee setiap malam (kadang2 skip jugak bila dah kenyang). Aku amik Pati Delima setiap pagi (tapi ni time weekdays je sebab kat opis kan). And lagi satu yang aku rasa agak membantu is Bidadari DCL. Maybe sebab aku serasi dengan supplement tu.. memang dah lama amalkan time anak dara lagi.



Tapi awas yer consume bidadari ni.. tahap merenyam tu lain macam! haha. Nampak tagline tu 'setiap malam adalah malam pertama" GITUUU hahaha





Now dah botol kedua :)


Tu jela aku amalkan. Mana tau boleh membantu yang masih berusaha :)


4 comments:

Fifi Nadhrah said...

fifi dulu ade makan bidadari.. tapi tu dulu la.. nak kene makan balik ni.. baru bertenange.

Mimy Hamid said...

eh misi ku kuza sama la...hehehe...

IdAmAn said...

boleh Tanya tak kat mana beli jus bidadari tu?

Liyana said...

@idaman
Kat kedai jamu banyak dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...