BLOGGERIANS

Monday, March 23, 2015

Macam tak ada kena mengena jer.. haha

Dulu masa zaman sekolah aku teringin sangat nak masuk MRSM. Bagi aku itu sekolah paling terbaik yang aku tahu sebab adik aku kan sekolah MRSM. Aku follow tiap kali hantar dia balik asrama... ada pool... semua pelajar pakai kot... dorang tak ada kerja sekolah... tapi dipanggil assignment... kena pakai laptop nak buat kerja.. sampai abah dulu bawa balik laptop ofis sebab nak bagi adik buat assignment. Aku yang tak tahu apa2 pasal laptop dulu menganga sebelah dia. Asyik la kena perli aku yang serba dungu nih. Pahit sungguh kenangan zaman kecik2 dulu huhu. Dari darjah 3 sampai habis form 5 baru aku free dari dibanding2 kan. Yeayy! :)



aku curik keratan akhbar ni kat library sekolah huhu



So sejak dari itu aku dah berazam nak masuk MRSM macam adik. Ingat aku tak boleh buat? Memang aku belajar macam orang giler. Ada je masa terluang aku belajar. Memang tak peduli orang sekeliling. Aku fokus kat jalan aku je. Tapi still aku tak boleh nak dapat best student. Tapi markah exam semua 90 ke atas. Asyik la highest mark haha. Bangga sorang2 kembang hidung tepi tangga asrama. Haha. Nak kecoh kat mak buat apa.. aku sekolah biasa saja. Memang tahap keyakinan diri tu merudum sangat2. Mungkin cara didikan mak abah aku dulu tak betul... kami adik beradik dibeza2 kan... yang pandai dapat perhatian... yang kurang pandai diketepikan.... tapi still tak boleh nak salahkan mak abah.. mungkin dorang dulu diasuh macam tu... aku pun masih menimba ilmu keibu bapaan lagi,.. melalui pembacaan... pengalaman.. dan pemerhatian... 



Oi panjangnya intro aku hahaha. Sebenarnya aku nak cerita malam bila entah.. aku mimpi aku diterima masuk MRSM. Ya Allah macam orang giler.. happynya la aku ni... akhirnya impian aku dikabulkan.... tapi yang peliknya aku siap melompat2 lagi nak pergi ke asrama. Hilang keayuan.. eh aku rasa ada pengaruh cite Divergent yang aku tengok sebelum ni hahahha. Kiranya aku ni kategori Dauntless lah... tapi aku Divergent hah gitu. Kemain aku watak heroin lagi. Eh siapa tak pernah tengok cerita Divergent mesti tak paham... hahaha. 



Dalam mimpi tu.. aku baru nak berkenalan dengan room mate... tiba2 badan aku bergoyang2.. rupanya laki aku kejut suruh bangun pergi kerja. Alah spoil betul. Aku bangun tersenyum sorang2... indahnya mimpi aku.. hahah dapat jugak masuk MRSM macam aku idamkan... hahaha. 


Bila otw nak ke tempat kerja.. aku cerita kat laki pasal mimpi tu.. dia punya la membahan aku.. apa la yang best sangat MRSM tu sampai termimpi2? Hanya aku sahaja yang tahu...  hihi



Kisahnya aku tak pernah dapat pun jadi pelajar MRSM. Bila fikir2 balik... ada rezeki lain untuk aku. Hihi. Kbai. 


1 comment:

idzwa kamaruddin said...

er..nak senyun ke nak nangis nie..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...