BLOGGERIANS

Wednesday, April 1, 2015

Excuse me!

Aku tengah membelek FB Page Najib. Berbulu je dengan topik GST ni. Dengarnya Najib turun padang nak tinjau kenaikan harga barang masih terkawal.. gitu... siap beli Colgate dan Milo. Amik gambar tunjuk resit. Aku baca sekali komen - komen yang selambak tuh. Geli hati aku. Hahaha. Memang rakyat marah sangat. Siap suruh delete jela page tu tak ada orang hormat kau sebagai PM pun. Kahkah. 

Dalam situasi ni aku nak tak nak cool jela ye tak. Nak tak nak kena hadap jugak... pru nanti tunggu la nasib kau. Itu pun kalau tak diimport bangla.. indon 4 -5 bas.. muahahahaa. Alamak. Boleh ke tulis macam ni dalam blog? Errr. 

Tengah syok - syok baca komen kat fb najib tu.. tetiba ada orang tegur aku. Malay gurl. "Are you pregnant?"

Err... err... nak jawab ke tak ni? Aku segan pulak jadi perhatian sebab budak tu cakap kuat jugak huhu. Aku just angguk je then cakap "takpe dah biasa" hoh gitu kau. Memang dah biasa pun.. sebab selalunya dah sampai kajang serdang baru aku dapat duduk. Ada jugak yang jeling- jeling perut pastu sambung tido or tengok handphone.. errmm... suka hati korang la... 

Pastu budak tu sambung lagi. "Eh tak boleh sis. U kena duduk.. nanti orang tolak- tolak u jatuh.. masalah nanti. Excuse me! Can anyone give seat to this pregnant lady?" 

Omg. Terus kecuakan muka aku. Rasa bersalah. Semua pandang. Auww. 

Lalu sorang budak perempuan melayu depan aku bangun bagi seat. Aku yang serba salah terus duduk sambil cakap thank you kat 2 orang budak perempuan melayu tadi. 

Pheww.. thank you girls. Mak ok je berdiri ha. Kadang sampai ke Nilai baru dapat duduk. Balik rumah laki jadi mangsa kena urut. Hewhew.




Terus belek perut. Dah besar anak ibu dalam ni. Orang pun dah nampak baby bump hewhew.


8 comments:

safurara said...

Beb.ko ngandung ke.lahhh lama nya aku x singgah sini.baiknya budak tuuu.dorg mmg kejam.nmpk org mengandung buat2 xtau je.hish.

Liyana said...

@safurara
ye beb. Baru nak masuk 11w hehehe

diana aziz said...

Bagus bdk2 tu... :)

.hasina. said...

comeyy baby bump :)

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

masih ade lg org yg baik hati..
sian tengok ibu mengandung kan??
tapi nape nak tunggu sampai org annouce baru nak bg kan?? maybe tak perasan kot..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

masih ade lg org yg baik hati..
sian tengok ibu mengandung kan??
tapi nape nak tunggu sampai org annouce baru nak bg kan?? maybe tak perasan kot..

jeehans.blogspot.com said...

congratulation yana..baby coming soon...

SweetLikeWhat said...

wei comei nye perut..take care tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...