BLOGGERIANS

Tuesday, April 21, 2015

Lipstick untuk bibir yang sensitif melampau hewhew

Aku ada masalah dengan bibir yang sensitif. Sensitif melampau sampai mengelupas bibir. Nak cari lipstick punya la payah :( try jugak lipbalm. Asyik tak menepati citarasa. Cepat patah... cepat cair... warna melekat kat cawan. Sangat tak best haha. 


Satu hari entah macam mana terjumpa kat IG blogger Nurul Ain Abd Salam. Dia share dia guna lipstick ni je... nampak cantik pulak dia pakai. Terus order hahaha. Order hari Rabu.. hari Selasa minggu depannya baru dapat. Lambat kan.... sebab dia pos hari Isnin. So kalau nak cepat usha la IG lain kot :) benda yang sama je..


Bagi aku lipstick ni sangat best. Tak mudah patah. Kaler kekal lama gak.. aku pakai selapis je.. so kekal sampai ke tengahari la.. pastu solat...  topup la balik haha.




Aku beli RM29. Postage RM6. Mahal jugak. Lepas ni aku order 2 terus sebab boleh dapat RM25 each. Heh. 







Ni konon - konon try pakai. Haha. Gambar tak edit sebab nak tunjuk kaler sebenar lipstick tu khennn.. ai iz pakai selapis je. Tak reti tebal - tebal u.. kang orang pandang haku pelik pulak. Walaupun teringinn kahkah. 



kalau berminat g la beli  melambak kat IG. Guna je kuasa hashtag tu #vslipglow. Lipstick ni bau vanilla.. and bila pakai rasa macam berangin - angin gitu... 

Hewhew


9 comments:

idzwa kamaruddin said...

aa mcm best je nih!

SweetLikeWhat said...

macam best jer..terpengaruh rasa nye..haha

.hasina. said...

pernah beli pencuci miss v kat blogger nurul ain abd salam ni..
hihi mmg lambat pun sampai & agak pricey kot :PP

wahida said...

uittt, mcm nak try je...
tq info nok...

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

bibir pun selalu kering sampai terkopek2..
kene try jugak ni..

Aty_Fared said...

saya pasal lipstik pon sensitip.. tak ley men tibai jer.. avon yang popular tu pon langsung tak boleh pakai.. biler pakai gatal dan kering nanti.. maybe ley try ni gak tengok kot ok.. :)

Hana Soffelia said...

hana xsesuai pakai yg jenis lipgloss sbb muka berminyak nanti bibir pun berminyk. sbb tu suka lipstik n lipgloss jenis matte

Puteri Beribiru said...

haaaa kebetulan kite pun hapdet pasal liptip..haha

kite pun terpengaruh nak beli ngan Kak Ain yang jojez tu tapi kira-kira balik mak oihh mahalnya..
last2 tenyeh lipstick kolagen dherbs je,,hah puas hatiiii..ahaha

Liyana said...

@Puteri Beribiru,
hehehe dasar cepat terpengaruh kita ni yer hehehe
akk pernah pakai dherbs tu tp still x serasi la.. bau dia pun tak bape suka :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...