BLOGGERIANS

Friday, April 3, 2015

Semalam


Semalam.... amik anak dari rumah pengasuh macam biasa mulut tak berhenti bercerita "pergi kedai JJ beli gula - gula.. coklat.. pastu abang jumpa kerbau.. pastu eksiden... mati kerbau tu.. sian dia... "lol

Mengarut je cerita budak nih haha. Mintak handphone ibu nak main Pou. "Eh jap eh abang nak amik gambar ibu. Peace ibu peace" Tu la gambar ni terhasil. Jangan seram lak hahhaa.


Peace ibu peace! - kata Faiq



Sementara baba tapau makan... faiq cerita dia kena marah dengan cikja (pengasuh). 

Faiq : ibu... cikja marah abang
ibu : kenapa? Abang buat apa sampai cikja marah?
Faiq : abang yak dalam kete... seluar kotor. 

Huhu. Pengasuh memang ada bagitau Faiq berak sampai tembus seluar masa otw ke Melaka. Agaknya tengah dalam meeting ke kan.. marah la orang tu kot... huhu

Ibu : sian abang kan. 
Faiq : (sambil angguk) abang sakit perut.

Sian anak ibu. 

Malam tadi sebelum tidur... faiq amik tangan aku.

Faiq : ibu tolong picit kepala faiq. Abang sakit kepala.
Nak tergelak kami laki bini. Haha. Hamboi sangat menyuruh ibu tau. Baba pun menyakat nak picit kepala faiq sekali. Marah dia haha. Siap suruh baba picit kaki dia. Kahkah. 

Ibu picit kepala. Baba picit kaki. 

Faiq cakap : ermm sedapnya..erm sedapnya

hahahahaha

 Over tau pakcik sorang ni haha.


Pagi tadi hantar rumah pengasuh... melalak kemain kuat. Aku rasa dia teringat yang dia kena marah dengan pengasuh. Huhu.

Lagi sekali - sian anak ibu. Ibu kena kerja.. sob sob...


3 comments:

.hasina. said...

alaa siannya faiq. tak best betul kena marah dgn pengasuh kn :(

naurah skng pun dah pandai.. bila hantar kt nursery je dok
pandang2 mama dia sampai sy masuk kete.. sedih tgk anak kena tinggal !
bila la nk byk duit ni nk jaga anak kt umh je. waa

Putri said...

Pandai faiq ye..dh pandai lenguh badan..salam perkenalan dear

SweetLikeWhat said...

haha dah besar sangat dah abg faiq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...