BLOGGERIANS

Thursday, May 21, 2015

sambal hitam sedap giler


Sebelum contact owner ni.. aku teragak2 jugak nak cuba sebenarnya. Sebab takut tak kena kat tekak aku. Aku ni tekak memilih sikit. Very cerewet. Kalau tak sedap memang aku tak kan usik langsung. Tu yang kadang2 aku rela masak sendiri. Macam la sedap sangat masak sendiri tu. Eh tapi kan Faiq bertambah 2 pinggan nasi kalau aku masak tau hahaha. Bukti apa lagi aku nak tunjuk ahhaha. Siapa lagi nak puji ye tak.. anak sendiri jela haha. 


"Ibu masak nasik goreng best. Rasa buah". Pastu sengih2. Apeda rasa buah? Herher.


Aku try order sebekas je dulu. Sebab takut tak habis. Sebelum ni kan aku pernah order kat Instagram tak ingat nama owner. Aku order bekas paling besar. 2 pulak tu. Sebab banyak sangat testimoni puji - pujian. Sekali bila sampai kat tangan aku... alaaaa.. hmmm :( berkulat dalam fridge.. akhirnya ke tong sampah sobsob. 


Hari Jumaat ciknaa pos.. Isnin sampai kat tangan aku. Aku try sesudu. Eh apesal macam sedap sangat ni? Try lagi. Eh dah suku aku makan ni. Caner pulak nak makan dengan nasik lunch nanti ni? Tak cukup nih haha. 







Terus p beli lunch. Eh dah tinggal setengah ni. Kena simpan untuk makan malam nanti. Nasib baik husband tak makan benda2 macam ni. Heaven la aku makan sorang. Haha. Fuhfuh. 




 Ini makan malam . Licin nasi goreng aku tapau sebab ada pembuka selera ni la haha




Hah licin. Tak cukup la sebekas. Terus order lagi 3 bekas. Dan berjaya meracun adik ipar yang terliur tengok sambal hitam aku. Hahaha.



Kepada yang dah terliur sama tu kan... haa p la whatsapp Ciknaa di  0179521525. Dengar cerita minggu depan baru dia buat. Kbaii. 

10 comments:

.hasina. said...

berapa harga satu kak? *terliur juga*

Liyana said...

@hasina,
akk beli hari tu rm9 hehe

SweetLikeWhat said...

sedapkan!mmg terbaikkk

CikNaa said...

ya Allah yana.. terima kasih la review kt blog sambal hitam ciknaa ni.. inshaaAllah ada stock untuk minggu depan, cepat order, cepat la dapat..hihi..

tQ again mama faiq :)

cikpuanputeri said...

Teringin nak rasa. Da order kat ciknaa.yey..

cikpuanputeri said...

Teringin nak rasa. Da order kat ciknaa.yey..

cikpuanputeri said...

Teringin nak rasa. Da order ngn ciknaa. Yeyy

cikpuanputeri said...

Teringin nak rasa. Da order ngn ciknaa. Yeyy

juicy X said...

wahhhhhhh mcm sedap jeeee

btw salam perkenalan :)

Norsyadzila Mustafa said...

Sedapnye... first time mkn kak long bagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...