BLOGGERIANS

Tuesday, June 30, 2015

Baby yang nak hewhew


Tekak ni dari 2 - 3 minggu lepas teringin nak makan ketam. Haha. Dok wasap mak cakap nak makan ketam. Nak masak tapi tak reti siang ahaks. Maklumla setahun sekali makan ketam sebab malas kopek kulit ketam tu. Lagipun ketam adalah mahal. Iols rakyat marhaen tak mampu noks behehe.


Bila balik kampung takde pulak teringin nak makan dah. Tekak ni kalau teringin.. nak time tu jugak.. kalau lambat... tak payahlah... teringin benda lain pulak heh.



abah yang hensem pun belikan ketam hehehe. Mak yang comel masakkan. Lorr senang je nak siang ketam nih rupanya. 



Tapi disebabkan kat kampung ramai yang balik hari tuh.. tak puas pulak rasanya haha. Semalam aku cuti mintak husband beli ketam. Aku  nak try masak sendiri lah. Heh. 

tak dapat nak buang sepit yang tajam tu.. keras bebenau. Biar jela.. sudahnya bergaduh2 ketam dalam periuk heee

So semalam lauk weols berasaskan seafood. Faiq suka bangat. Berkali2 tambah nasik heh.


aku rasa terlebih kunyit haha. Kuning benau lak hihi


Puas hati aku makan sorang2. Husband tak nak pulak sebab baru je makan ketam kat kampung haha. Beli 2 ketul je pun.. RM21 perghh 





Luka2 jugak la jari makan ketam hehe. Mengadu kat Faiq... Faiq cakap "sian ibu ni.. nanti ibu elok2 la copek (kopek) cetam (ketam) tu... "

:) yela sayang ibu hehe

6 comments:

Hana Soffelia said...

Hana ada penggemar ketam tp sejak pregnant ni xsuka makan seafood like ketam, udang n sotong. Pelik btl. Kalo kat kelantan ni, xmkn sgt ketam bunga tu, kita org mkn ketam nipah, isi lg manis n bnyk dan lagi mahal.

Sian mama hah siap luka jari.

SweetLikeWhat said...

ckp pasal ketam ni..ahad haritu pergi mydin..lepas tu nampak ketam teringin pulak nak masak ketam..tetiba teringat macam mana nak siang ketam..tanya husband, die pun ckp taktau..lansung tak jadi beli..hahahaha

btw sedapnye gulai lemak ketam tu..huaaaa nakkkk

.hasina. said...

Comelnya nk copek cetam huhu

CikNaa said...

serius ketam adalah mahal kan kan kan..tapi setahun sekali is okey latu..demi yg didalam..huhu..

Nazlee Ismail PCL said...

salam ramdhan, ..bestnya ketam masak loamk. tapi pcl belum lagi ada menu ketam setakat ari ni. bole request wife buatkan nanti.

Info utk semua :

Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

NurFatihah Che Daud said...

Suka juga makan ketam...tp tk reti kopek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...