BLOGGERIANS

Monday, June 22, 2015

Check up tadi


Aku ada check up hari ni. Pagi... sebab kena jumpa doktor gigi. Aku prefer petang sebab boleh terus balik rumah. Time slip ada kan :)


Minggu ni dah masuk 23 minggu. Eh kejap je pulak rasa. Excited tu ada la jugak... tapi tak se 'excited' anak first hihi. Scan minggu lepas doc cakap macam boy sebab nampak telur dia. Haha. Pitam la Adrienna sorang je lagi buat masa ni cucu perempuan nenek :) Kebetulan aku nak p amik MC. Tanya doc boleh scan tak. Scan pmcare tak cover.. tapi doc kata nanti dia caj ke bil lain. Ok lah.. scan dengan abang Faiq sekali. Selesa sikit dengan doc tu sebab doc perempuan Melayu.. and penerangan pun detail... 


Ok uri dah naik atas.. alhamdulillah.. cuma kandungan songsang pulak. Tapi doc kata tak payah risau sebab belum 38 minggu pun lagi.... nanti baby pusing2 lagi. Abang Faiq tengok je adik baby masa scan. Tapi mulut dia ya rabbi bising nya haha. Sibuk minta gula2 kat doktor.. eh rumah doktor ni cantiklah.. g basuh tangan pulak kat sinki doktor.. siap nak baring atas katil.. tak nak balik.. haha 


Since dah 2 orang doktor cakap baby boy.. dah nak start beli lah barang baby. Barang abang Faiq dulu totally 80% tak boleh pakai dah. Kena beli baru.. hewhew. 


Oh dah melalut cerita pasal scan pulak... nak cerita pasal check up tadi je... haha. Nurse puji perut aku cantik tak merekah harhar. Bangga kembang kempis hidong mak noks haha.

Eh time Faiq dulu pun perut aku tak merekah langsung... kat tepi2 peha jela merekah2 sikit...  yang 2nd ni... ermm setakat ni belum lagi... harap2 sampai bersalin nanti perut cantik je hewhew. Berkat minum esp n sapu bio oil kot? Yeke? Tapi aku memang hantu segala lotion. Lepas mandi memang pakai lotion. Tu pun membantu kot? Ke camne? Haha entahlah. 


tunggu teksi kat depan butik ni tadi.. teksi tak naik atas pulak..
kemain jauh aku menapak turun bawah... -___-


Tak tahu pulak kena inject hari ni... mak aih lenguh tangan sebelah. Inject tangan kanan sebab aku kidal. Dah laa lenguh je pulak lengan ni... nak pegang mouse pun tak selesa. 


Tu jela ceritanya pun. Rindu abang Faiq. Cepatlah 430pm... rasa nak makan kuih lopes la. Kena cari kat bazar ni hewhew.


6 comments:

.hasina. said...

Best betul kulit tak merekah. Sy sapu lotion pun ada je lg -___-'

Sy balik kerja kul 4. Yeyy! Hehe

erin said...

yeayy dpt bodyguard baru..hehe, congrats

Nadt said...

Laa..punye la da lama tak blogwaking.. xtau pun liyana pregnant lagi. congratz la even too late. huhu.. eh lawa la blog.huhu..

Hana Soffelia said...

Hana tak beli pun lagi barang baby. memang totally kena beli baru jugak ni since jantina lain.

aeinna Musa said...

Sy pon preggy sis..tp baru 6 bulan..belom tahu gender lagi..tp 1 fmly berharap baby boy;)

aeinna Musa said...

Sy pon preggy sis..tp baru 6 bulan..belom tahu gender lagi..tp 1 fmly berharap baby boy;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...