BLOGGERIANS

Tuesday, June 2, 2015

Sambung check up di kkia bukit bangsar

Setelah 2 tahun... aku kembali menghantui klinik ini hahaha. Terus terimbau kenangan check up mengandung Faiq dulu kat sini. Dah banyak berubah haa klinik ni. Semakin cantik. Nurse kat klinik ni memang ramai. Style klinik ni.. kalau 1st time kau datang dengan nurse A... nurse A jela yang take over check up kau sampai bersalin nanti... unless nurse tu cuti or mc ke apa kan... nurse lain la take over. So rezeki aku dapat nurse yang OK. Harapnya ok la sampai bersalin nanti :)


Aku sampai pukul 150pm naik teksi eksekutif kan. Hahaha. Klinik belum bukak lagi.. nurse tengah lunch hihi. Tapi aku masuk je duduk kat kerusi tu. Giliran pertama la ni. Orang pun tak ada lagi. 




Pintu pun dah upgrade sikit. Dulu pintu kayu je hihi.








Masuk je disuruh timbang berat dan pergi kencing. Hoho. Berat aku 55.8kg. Fuh... dari 50 - 55.8 sepanjang 5 bulan pregnant nih.. Ermm.. Hihi.






Kencing.. then letak dalam bekas putih tu. Aku blur nak test sendiri ke biar je ni? Sekali ada sorang nurse masuk toilet terus tanya dah test ke? Aku cakap la belum.. nurse tu pun buatkan dan result OK. Nurse ni yang jaga aku masa check up Faiq dulu huhu. 



Disebabkan aku transfer check up dari KKIA Sendayan ke KKIA Bukit Bangsar... nurse kena buka buku baru.. ambil masa lama jugak la... semua settle dalam pukul 4pm. Tapi aku mintak time slip sampai pukul 5pm. Terus balik habis cerita. Agaga. 





Klinik kat bawah flat tu je.... 









Cek perut. Dengar heartbeat baby. Nenen pun nak kena check jugak adoyai 










Naik teksi eksekutif ahaks!






Bahagian kaunter





Lebar nau rasa perut den 






Dapat time slip sampai pukul 5pm. Amik teksi biasa terus ke LRT Bangsar and terus balik hahaha. 




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...