BLOGGERIANS

Wednesday, July 22, 2015

Baju melayu jakel je


Kitorang ni tiap2 tahun pun baju raya last minit cari haha. Nasib la baju jalan Faiq dah cari awal2. Jarang sedondon tapi pagi raya nak la sedondon baru la seia sekata. Gitu... hihi. 

Tema color tahun ni awalnya nak dark purple. Tapi plan je.. tah ada ke tidak size heh. Baju aku tak kisah senang nak cari. Yang penting the 2 heroes ;)

Ke Jakel Seremban 2 la kami. Masuk je Jakel pergh penuh budak2 kecik... ada staff yang attend setiap customer yang masuk. Memang terbaik. Baru 10 minit Faiq dah mengamuk. Adoyai. Aku dah la tak berapa sihat time ni. Belum elok lagi dari pedih perut ceri beri. 5 minit pertama husband tak dapat buat keputusan sebab aku suruh dia cari baju.. aku duduk layan anak sebab aku tak berapa sihat. Sudahnya husband pening. Aku amik alih la nampaknya. 5 minit terus dapat baju n songkok. Rasa supermak sangat haha. 







Color pilihan tak berapa nak ada sebab tak ada size. Ada size bapak.. size anak pulak takde... ada size anak.. size bapak pulak takde. Haih. 

Last2 amik jela kaler peach ni. Terus bayar sebab Faiq dah mula nak mengamuk ajak balik. Total burn dalam 270++ lupa dah.. sekali dengan sampin dapat free. Ok la kot.. kualiti kain pun ok. 


Sampai rumah lega satu benda dah siap. Cepat2 suruh Faiq pakai. Amboi sampai tertido anak bujang tu.. tak nak bukak baju raya dia hihi.

Suruh husband pakai jugak... sekali tengok size. Eh kenapa size S? Omg. Memang tak muat lah hahaha. Orang tu XL kot kahkah.  Memang salah staff Jakel yang attend kitorang tu. Petang tu jugak g tukar balik.  Aku dah cakap bawak baju Faiq tu sekali.. kang kot lain colornya.. heh. Konfiden tak nak bawak. 




Sekali husband balik. Hah amekaw tak sama color korang hahahah padan muka tadi konfiden sangat kahkah. 

Tak kisah lah ye tak.. janji tone color lebih kurang je haha.





Maka, terhasillah combination color macam ni haha.. jadilah..  baju & tudung aku pun mana sempat je rembat sebab Faiq dah mengamuk jugak. Tudung 10 ringgit sudah ahaks! 


1 comment:

.hasina. said...

selamat hari raya buat akak sefamily :)
cantik sedondon giteww.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...