BLOGGERIANS

Tuesday, July 28, 2015

Check up 28 weeks


Hohoi aku dalam komuter dah ni otw balik yeay! Hari ni ada check up kk. Aku suka sebab boleh balik awal. Lagi awal lagi banyak masa dengan anak. Muahaha. Kkia bukit bangsar ni servis memang cepat. Tak perlu tunggu lama. Walaupun aku payah sikit kena menapak panas2 tunggu teksi kat depan nabila corner tu.. ermm tak pela iols dah biasa menapak jauh2. Bila cuti raya seminggu hari tu memang cramp kaki sebab lama tak jalan jauh haha ;)


Hari ni malang sikit sebab teksi nak ke kkia lambat dapat... penuh dengan budak UM je kat area tunggu teksi tuh.. dah mana pulak tempat aku nak tahan teksi nih? Mujur lepas tu bas dorang sampai. Lega aku. 130pm dah sampai kkia. Boleh terus masuk. Amik no giliran. No 1 behehe. 140pm nurse dah start suruh timbang n kencing. Naik 2kg dalam sebulan. Normal. Berat terkini 57.4kg. Pergh patut rasa macam penguin je bila jalan. Serius terasa berat badan nih. 


Sakit pinggang dah selalu sangat. Aku tak boleh skip langsung Ostematrix shaklee tuh. Kalau skip memang azab la menahan sakit pinggang. Sebab travel hari2 kot.. bertabahlah lagi 2 bulan je nak tempuh nih ;)


So minggu depan kena repeat scan 28weeks.. minum air gula lagi... and FBC (full blood count) ... sempat tanya nurse.. air gula plain lagi ke? Nurse tanya awat tak boleh minum ke?


Bukan tak boleh.. saja nak tau.. sebab kat kk sendayan hari tu plain lagi .. 1 mug tegak. Pening iols minum. 

Nurse sengih je.. dah ada perisa oren dah.... no worries hehehe.

Mintak time slip terus balik la kite. Menapak lagi di panas terik mentari cewahhh dalam 10 minit berjalan tunggu teksi kat main road. Kereta motor lalu lalang sepanjang aku menapak tu dok terpusing2 pandang aku. Terus ku tutup perut.. kang ada jugak orang mengata kesian makcik tu laki tak hantar g check up.. padahal aku ok je.. selagi boleh buat sendiri aku buat sendiri. Tak rasa terbeban pun just penat sikit lah ke hulu hilir sorang2 naik teksi main redah je :)


Reward diri dengan aiskrim yang nampak macam sedap ni kat lrt bangsar. Memang sedap pun.. 2 scoops RM7.90. Pitam! Haha

Pregnant kali ni suka makan manis2 lah tak tahu kenapa. Padahal aku ni bukan suka manis :')

2 comments:

safurara said...

beshnyaaaa! good luck babe, eh baby apa eh? kali ni ko dh tinggal aku jauh kebelakang.hehe

.hasina. said...

sedap aiskrim tu. mahalnya huuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...