BLOGGERIANS

Monday, July 27, 2015

Raya ke 4 - Pahang dan biawak


Aku dah penat2 taip tadi pakai pc kemain panjang aku mengarang ... dah nak habis dah pun.. sekali refresh hilang! adoyai. Stress mak nak kena type balik haha.

Ni raya ke -3 .. otw balik ke rumah mak aku. Raya ke 3 selalunya tak ramai tetamu datang. Ada lah 2 - 3 kerat je family datang. Sebelah aku jenis tak berjalan sangat. Lebih pada terima orang datang je huhu. 


Posing gaya ultraman zero -_-'







Tengah leka2 siapkan makan minum tetamu.. tiba2 terdengar bunyi helikopter. Rendah sangat tu... bising bunyinya. Apa sudah jadi?? Haha. Kami yang gayat pun keluar rumah tinjau atas langit omg dato balik kampung naik heli ahaks! Berlegar2 kat atas nun nak mendarat kat padang sekolah rendah dulu. 


Dah hampir seminggu baru nampak ada orang up kat page anak2 n9.. oh ni dato nya... ala ada orang kampung kawin dengan dato mana entah tak kenal... hihi. Balik dengan heli nak elak jam ;)


Dah aku p save n simpan dalam blog ni kenapa? Haha. Saja buat kenangan raya 2015 hehehe.



Raya ke 4 baru berjalan. Itu pun ke Muadzam je. Kena la pinjam kereta baru PIL. Tq mak ayah bagi pinjam kereta :) Kang tak sampai pulak kereta buruk serbaguna weols tu ahaks! Takpela sabar deh lagi 2 tahun ++ habis bayar insyaAllah :)


Janji pukul 9 gerak. Kalau ikut pemahaman aku... pukul 9 tu dah gerak. Aku pun dah ready sebab aku jenis berpegang pada janji haha. Tapi pukul 10 baru gerak. Hahahazama! 


Faiq pun dah keluar masuk rumah tanya "bila nak jalan ni ibu... nak jom cepatlah!" Suka nau cakap terbalik2 macam baba haha. 


Boleh pulak tak bawak tudung yang matching. Rembat jela tudung adik yang macam ala2 pelancong malaysia tu agaga. 




Dah halfway perjalanan.. tiba2 kereta abah n adik berhenti tepi jalan. Rupanya terlanggar biawak. Kemain besar. Lebih 10kg kot adik cakap. Nasib tak ada apa2 yang serius. Just part bawah kereta tertanggal sikit. Nothing serious lah. Kesian biawak dah kau melintas tak pandang kiri kanan watpe? Hihi


Faiq : pakngah langgar apa ibu?
Ibu : biawak. Sian biawak tu mati. 

Faiq : aah sian biawak.. pengsan camni eh ibu?
 Lololol. 

Faiq : biawak tu apa ibu?

Ibu : biawak tu binatang lah macam harimau.. kambing. Omg faham ke tak ni? Kompius mak haha.

Faiq : binatang tu apa ibu? 

Maka, ibu yang dah letih melayan pun terus google image BIAWAK.  Haha. 


Ootd anaknda sponsored by atok n nenek. Tq tq ;)



Seminggu gak la dok cerita biawak je. Hohoi. 



1 comment:

.hasina. said...

comel faiq rambut tu dah panjang hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...