BLOGGERIANS

Wednesday, October 7, 2015

Naik pun


Hari ni genap 38 minggu. Dah 3 kali check up.. hb memang drop... 10.2.. 10.6... 10.8.... memanglah mild anemia je... tapi kalau dah bawah 11 tu agak bahaya kalau ikut kata cik misi. 


Aku memang tak amik iron tablet n segala ubat klinik sebab aku pening.. .and aku nak biasakan anak 2nd ni tak makan ubat klinik. Hewhew. So aku bergantung kat vita lea shaklee je.. dah kata dealer kan.... check up yang hb low tu aku tak sempat telan vita lea hahaa.. tu yg hb low... ni semalam buat uji kaji kat diri sendiri... sebelum p klinik.. aku telan 3 biji vita lea.... 3 biji vit c... iron kan kena makan dengan sumber vit c so penyerapan tu optimum... 




Maka..... ini la hasilnya... hb 11.7. Hahaha fuhh lega hati mak hehehe


3 comments:

.hasina. said...

Cantik je hb akak.. sy tak pernahnya nk cantik. Sedih je nurse + doktor bebel kt sy

Yana MIB said...

hb kita lak below 10...sekali je kot naik 10.6..haha vitalea ada kt rmh tp xmkn sbb besar sgt nk muntah..mkn iron tablet je mampu...huhu ingt pas bersalin br nk teruskn mkn vitalea sbb kita mmg bangsa hb rendah..patut x peknen pun kena mkn supplement...iskk

anez zamri said...

alhamdulillah..biasanye nak dekat bersalin hb makin ok..mcm anez haritu jugak..biasa 10 je..nak dekat beranak tu naik balik 11..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...