BLOGGERIANS

Friday, March 25, 2016

bazir masa

Semalam hari gaji.

Ibu pun bawa anak bujang ke 7e. Pilih la apa Faiq nak. Ibu belanja. 7e sebab ruang kecik then senang nak kawal si anak yang full of energy. Heh.

Yeay!

Girangnya budak bertuah tu.

Dah pilih barang yang dia nak... terus letak semua atas kaunter bayar.

Staff 7e tu leka borak - borak sambil tergelak - gelak dengan member dia. Key in apa entah. Dalam 10 second jugak lah.

Faiq tengok je. Agaknya tertanya - tanya apa hal tak kira cepat ni? Ibu nak bayar. Faiq tak sabar nak makan apa yang Faiq ambil nih.

Hewhew.

2 saat berlalu.

Dan akhirnya, sambil bercekak pinggang,

"Cepatlah kira.. jangan membazir masa"

Erk. Anak aku ke tu??

OMG. Terus tergelak staf 7e itu.

2 comments:

.hasina. said...

Makin bijak faiq ni.. bila la naurah nk pandai ckp hihi

Lya Amie said...

Pekerja kedai kalau lebih dpd sorang mmg macam tu. Kita yang nk cepat ni pulak rasa naik hangin. Bgus tindakan faiq tu, bijak. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...