BLOGGERIANS

Monday, May 30, 2016

1st time ke Langkawi naik flight

Baru ada mood nak cerita. Macam2 hal berlaku. . berkaitan job rotation... ku terima seadanya gitu ;) tak pela bak kata laki aku yang sentiasa positif itu... terima je.. maksudnya orang percaya dengan kebolehan kita. Hehehe... kerja 3 - 4 tahun.. then resign.. baru boleh demand gaji. Whoahh! Hehehe


Anyway... aku ke Langkawi ni sebab puan emak yang bising2 ajak p sana.... dan disupport 100% oleh encik abah. Orang dapat duit pencen.. hihi... tak luak pun setakat 4- 5 ribu... auww! TQ abah! Kalau tak... tak merasa la aku naik flight. Haha. 1st time wey... jakun mak noks... terasa kampung.com di situ.. hihi.. selalu booking flight untuk cik bos je.. 


Flight pukul 830am.. kena 2 jam awal kan? Means aku kena sampai KLIA2 dalam 630am. Pukul 530am dah kena gerak dari umah la.. Nilai dengan KLIA2 tak jauh sangat pun.. mak abah tido umah aku malam tu.  Pengasuh anak2 aku tolong hantar kitorang ke KLIA2. Ye membazir pulak nak parking kat sana. 


Esok nak gerak.. malam tu baru nak packing barang. Serabut gak wey.. katanya tak boleh lebih 7kg hand carry. Haha. Aku siap beli luggage scale tu haha. Kang terlebih berat payah lak. Maafkan jela aku yang 1st time naik flight ni. Behehehe. 



Dua2 tak mandi lagi hahaha. Amik seat tepi tingkap. Gayat! Masa nak take off tu perghh ngilu telinga den. Berdesing haha. Dah sampai kat atas . .. wah nampak awan je... eh macam cite katun pulak... boleh lompat2 atas awan.... imaginasi tak boleh blah ;)  ehem maafkan saya ;)






Tengah syok2 selfie .. wefie... ye masing2 first time naik flight.. gayat...hehehe... boleh pulak tak perasan Faiq. Tau2 masuk je dalam.. Faiq tengah lepak kat tempat nak ambil luggage. Nasib kat tempat luggage yang tak bergerak. Elok je dia silang kaki kat situ. Omg anak aku -_-' nasib tak hilang hahah.


Dok la melangut kat airport langkawi sambil tunggu driver pick up. Huhu driver kan... macam orang kaya pulak haha. Van n homestay aku dah book sebulan sebelum. Lepas ni aku cerita pasal homestay n van kat Langkawi ni... book lain tapi dapat lain. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...