BLOGGERIANS

Monday, May 30, 2016

homestay dan van di Langkawi

Homestay and van ni aku yang uruskan. Disebabkan kami ramai... 11 orang...  nak cari yang jimat2 .. sebab motif utama datang Langkawi nak jalan2 bukan tido hotel. Buhuhu.


Sebulan sebelum pergi... aku dah booking dengan deposit RM50. 
Sekali dengan van Hiace 12 seater.. RM420/ night * 3  = RM1260. 


Adik aku kata murah dah tu. Ok la aku iyakan saja. Hoho. 

Sepatutnya aku book homestay Dzul Busu dan van Hiace. Tapi di hari kejadian... aku dapat Angah Homestay dan van Nissan. Huhu. Hentam jela. 

Angah Homestay ni ok2 jela... 4 bilik semua ber 'aircond' . Tak ada astro. Pakai NJOI. Homestay ni betul2 depan Idaman Suri je.... 


Review aku - 

Rumah ok bersih
Toilet kotor sikit 3/10
Dapur gas ada boleh masak.. just macam ngeri sikit la tengok peralatan memasaknya.. macam tak pernah guna ke apa?...
Kedekut cawan... ada 4 je cawan.. semua cawan uzur2 je.. macam cawan zaman tok kaduk je... invest la sikit beli dinner set murah2 kat Idaman Suri tu... kata murah kat sana.. hehehe 


Overall OK2 jela...





Van dapat masa kat airport Langkawi... kena bayar deposit RM100. Masa kami pulangkan hari terakhir kat Langkawi... deposit burn sebab guna lebih masa... 1 jam RM20 ke RM50 dia caj.. tak ingat dah...  pastu ada calar2 kat depan van... kena bayar lagi RM150. 

So total kami burn untuk homestay dan van. 
Asalnya RM1260.

Add on deposit van RM100
Caj calar2 kat van RM150

Total = RM1510

Tak tahu la mahal ke murah tu? Aku argue jugak nak bayar caj calar tu. Tapi adik aku bayar je.... erm. 

Aku rasa macam tak berbaloi. 

Next time p Langkawi... aku tak nak homestay... i iz prefer hotel. Banyak lagi kot yang murah2 ;)



1 comment:

idzwa kamaruddin said...

good sharing ! atleast org lain boleh compare kan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...