BLOGGERIANS

Monday, May 30, 2016

homestay dan van di Langkawi

Homestay and van ni aku yang uruskan. Disebabkan kami ramai... 11 orang...  nak cari yang jimat2 .. sebab motif utama datang Langkawi nak jalan2 bukan tido hotel. Buhuhu.


Sebulan sebelum pergi... aku dah booking dengan deposit RM50. 
Sekali dengan van Hiace 12 seater.. RM420/ night * 3  = RM1260. 


Adik aku kata murah dah tu. Ok la aku iyakan saja. Hoho. 

Sepatutnya aku book homestay Dzul Busu dan van Hiace. Tapi di hari kejadian... aku dapat Angah Homestay dan van Nissan. Huhu. Hentam jela. 

Angah Homestay ni ok2 jela... 4 bilik semua ber 'aircond' . Tak ada astro. Pakai NJOI. Homestay ni betul2 depan Idaman Suri je.... 


Review aku - 

Rumah ok bersih
Toilet kotor sikit 3/10
Dapur gas ada boleh masak.. just macam ngeri sikit la tengok peralatan memasaknya.. macam tak pernah guna ke apa?...
Kedekut cawan... ada 4 je cawan.. semua cawan uzur2 je.. macam cawan zaman tok kaduk je... invest la sikit beli dinner set murah2 kat Idaman Suri tu... kata murah kat sana.. hehehe 


Overall OK2 jela...





Van dapat masa kat airport Langkawi... kena bayar deposit RM100. Masa kami pulangkan hari terakhir kat Langkawi... deposit burn sebab guna lebih masa... 1 jam RM20 ke RM50 dia caj.. tak ingat dah...  pastu ada calar2 kat depan van... kena bayar lagi RM150. 

So total kami burn untuk homestay dan van. 
Asalnya RM1260.

Add on deposit van RM100
Caj calar2 kat van RM150

Total = RM1510

Tak tahu la mahal ke murah tu? Aku argue jugak nak bayar caj calar tu. Tapi adik aku bayar je.... erm. 

Aku rasa macam tak berbaloi. 

Next time p Langkawi... aku tak nak homestay... i iz prefer hotel. Banyak lagi kot yang murah2 ;)



5 comments:

  1. good sharing ! atleast org lain boleh compare kan ;)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Good sharing Cik Puan Liyana! Tapi saya sudah menginap di Angah Homestay banyak kali. Yang saya faham, Angah Homestay ni sdh ada 11buah dh skrg ini. Mungkin masa saya duduk semua nampak cantik &kemas. Sampai sekarang saya masih recommend orang tntang Angah Homestay ini.. Semenjak 2008 saya dh mula mnginap di no27,blan 11 thun lepas saya ada bawak rombongan sewa 2biji rumah berkembar 144&143.

    Bagi saya Angah Homestay selesa &murah. Mungkin masa Cik Puan datang ada kekurangan sikit di homestay yg Cik Puan menginap. Angah homestay ni pun makin maju &saya kerap bawa rombongan dri luar menginap di sini. Ada kalanya saya bawa dalam 2-3 kali setahun. Dlam perancangan tahun 2018 ni juga saya nak menginap lagi di Angah Homestay ni🧐

    Lagipun.. saya pn pernah mngalami kekurngan brg dlm homestay masa saya mnginap,tp saya minta pada owner & owner tu hantar dekat fmily kami. Servis memang terbaik &selesa. Cuma..masa check in &check out tu lah kena tepat pda masa dia kan. Klau kerosakan knderaan mesti kita perlu tanggung sndri sbb itu kan dh lebih masa dgunakan mcm yg awak share tu.

    Itu saja review dr saya di sini, mungkin bagi pendapat masing masing lah kan untuk review trhadap angah homestay ni. Sapa tak nak kan penginapan yg bersih &selesa utk manfaatkan masa cuti kita. Semoga bermanfaat😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik puan sudi singgah sini😊 saya pun 1st time menginap di Angah Homestay. Itulah komen jujur dari hati. Mungkin kalau ada rezeki lagi pergi Langkawi, saya akan cari hotel atau chalet di pantai cenang sebab bagi saya kat kawasan tu nampak lagi hidup dan agak murah rate untuk 1 malam berdasarkan sumber2 perkongsian di FB 😊

      Delete
  4. hari ni baru perasan comen2 puan2 semua..terima kasih sudi memberi komen..insyallah pihak kami akan memperbaiki mutu perkhidmatan kami.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...