BLOGGERIANS

Friday, June 3, 2016

sky cab

Dah ingat2 lupa la.. rasanya ni hari kedua kami kat Langkawi. Naik sky cab. Aku google mahal gak tiketnya...  RM35 dewasa... RM25 kanak2 untuk 2 ke 12 tahun. Tapi kena tunjuk mykad ada less lagi... ni untuk yang tiket biasa... kebanyakan memang amik yang biasa je sebab gondola VIP and kaca tu mahal... huhu... amik pakej biasa ni memang masakla beratur panjang ... panas pulak tu -_-'



Nak ke sky cab lepas parking





Macam2 kedai tid bits dalam ni... cenderahati lagi... mainan -_-' 

Bersedia la yang bawa anak kecik2... bersedia dengan duit! Haha. Kejap2 nak beli itu. Kejap ini. Oh topi tu mujur rm10 je. Sibuk nak topi.

 "Faiq takde topi lagi kan ibu. Kesian Faiq ni"

Pandai kau saiko ibu kan. Pendek kata.. bercuti kat Langkawi ni banyak betul kena stand by duit ok. 







Adik Aqeef kehausan masa ni. Kesian dia. Ibu kau tak well prepared :( nanti la ye next trip.. banyak lesson learnt 




haus air masak dia tu.... sob sob... lain kali make sure aku kena standby botol susu yang isi air kosong












Selepas beratur punya la panjang... baru dapat duduk kat Sky Dome ni. Alaa macam dalam panggung wayang.. 6D kot. Macam ala2 naik roller coaster yang lajuuu... best gak. hehe


Kami naik 2 gondola. Sebab maximum 6 orang je boleh naik. 


;)





Adik2 aku yang masih single and available. Haha




Ibu abah muizz 





Aku ingat aku akan gayat... rupanya tidak. hehe syabas! Maybe sebab ruangan yang bertutup :)












Kami tak turun sky bridge sebab mak aku takut. Dia malas jalan... pastu takut si Faiq yang lasak itu terjun. Huhu. Faiq lasak dey... memang tak boleh lepas tangan. Suka acah2 orang nak terjun la ape la... pfttt!






Rupanya nak turun ke sky bridge kena beratur lagi.. kena bayar pulak tu... dulu2 laki aku kata free je... haih macam2 ek? mujur tak turun. 


 Muak jugak menunggu dorang ni turun... kisahnya dorang tunggu kami kat atas..tak pergi pun kat sky bridge tu... line handphone tak de kat atas tu... cane nak contact.... hehehe


Balik dari sky cab.... menggigil perut kelaparan... singgah makan kat kedai apa entah namanya... sedap giler kari telur sotong...

Petang nya, kami ke Underwater World. Best tempat nih. Memang tak balik homestay... kalau balik... sure melepek masing2.. and terus cancel semua aktiviti... hehehe.

2 comments:

eyjalukman said...

tak pernah lagi jejakkan kaki ke Langkawi huhu

Liyana said...

@eyjalukman
Sy ni pun 1st time ke Langkawi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...