BLOGGERIANS

Wednesday, August 17, 2016

grab car yang best!

Aku jarang guna teksi... selalu booking kat Blue Cab je.... itu pun untuk cik bos. Tapi ada satu hari tu nak dijadikan cerita.... Blue Cab fully booked la pulak. Kelam kelibut la aku mencari taxi lain yang available... warisan ... sinaran.. .semua kena booking last minit. Aku syak punca Blue Cab cakap taxi tak available adalah puncanya sebelum itu cik bos aku ada cancel kan booking.... kau bayangkan lagi setengah jam... cik bos suruh cancel - change in plan. Pulak. Grrrr! 


So.. hasil pencarian aku jumpa la Grab ni ha. Terus call nak booking untuk cik bos. Tak boleh la pulak nak advance booking sebab kalau nak advance booking grab car kena at least 1 jam sebelum.... . ataupun nak gerak baru try booking balik. End up, Blue Cab available... so cik bos aku naik Blue Cab jela. 


Grab ni kena install kat Play Store. 

So semalam kebetulan ada hal yang perlukan aku naik taxi.... so aku try la Grab ni. Grab ni detect melalui location di mana kita berada. So Grab akan detect mana2 driver yang berhampiran. Berlambak2 la driver keluar... ko select je mana2 yang berkenan. HEHE. Grab ni pakai kereta persendirian ye.... dan tambang yang ditulis tu adalah FIX! Tapi semalam aku lalu tol... kitorang kena bayar tol pulak. So rasanya tol ditanggung oleh penumpang kot. Kehkeh. 


Highly recommended la rasanya. Tak perlu risau kalau jam sebab tambang fix. Hehe. Pergi aku naik Myvi baru... balik naik Saga flx. Ok la.... kalau pergi ramai2 memang berbaloi.


Boleh pilih nak teksi mahal ke murah. HOHO




Siap dapat resit lagi. 


Sekian review ikhlas mak. HAHA.



1 comment:

wahida said...

aku tak pernah guna tapi ramai client kat ofis aku ni guna grab car ni...mmg ramai yg puji dan rekemen kan grab car ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...