BLOGGERIANS

Thursday, July 20, 2017

Vitamin C murah

Vitamin C tak dihasilkan oleh badan. So memang kena ambil dari source luar, pemakanan. Setiap hari, paling kurang aku memang akan cuba ambil at least 1 jenis buah dan sayur. Tapi itu pun rasa tak cukup nak tampung keperluan harian. That's why ambil supplement untuk top up mana yang kurang :) Bukan kata ambil supplements ni tak perlu dah makan buah dan sayur :)
Aku memang sangat jaga kulit haha sebab sedar tak cantik, makanya kulit kena cantik. LOL! Susah oi!. Dulu masa zaman kolej, aku sanggup makan tomato sehari 2 biji haha. Sebab nak cover balik kulit rosak berjemur pergi kelas petang. KAHKAH. 
 Vitamin C memang famous untuk kulit cantik. Tapi ramai yang tak sedar, Vitamin C juga famous untuk kesihatan yang lebih menyeluruh :)


1 botol tahan untuk 4 bulan ke atas! Sehari makan 3 biji sahaja! JIMAT BUKAN? :)
Uols tahu ke kenapa ramai yang tergila-gilakan Sustained Release Vitamin C Shaklee ni? Sebelum tu uols kena tahu apa kepentingan vitamin c kepada tubuh badan kita ni.

Tubuh kita memerlukan pengambilan vitamin C setiap hari kerana sifat vitamin C yang mudah larut dalam air menyebabkan badan tidak boleh menyimpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam tempoh waktu tersebut Vitamin C 'bekerja' dengan sel-sel tubuh untuk meningkatkan keimunan dan juga meningkatkan fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain. 

Vitamin C amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh anfa yang mana vitamin C membina kolagen iaitu protein penting yang  melindungi tulang rawan, tendon, ligamen dan saluran darah. Selain itu pengambilan harian vitamin  C yang cukup membantu menyegerakan proses penyembuhan luka-luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi.

Berdasarkan banyak kajian yang telah dilakukan, tubuh kita memerlukan 500mg vitamin C setiap hari untuk untuk mencapai tahap kesihatan yang baik. Kita memerlukan vitamin C setiap hari kerana sel-sel tubuh manusia tidak mempunyai enzim guluno-lacton-oxidase yang diperlukan untuk menukar glukos kepada ikatan kimia 2-keto L-Guluno-lactone untuk hasilkan vitamin C. Tambahan vitamin c sering digunakan dan mudah rosak dalam tubuh. Oleh itu, Kita memerlukan vitamin c sama ada melalui makanan ataupun supplement.




KLIK GAMBAR UNTUK ORDER YA :)

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d218eacf73742a86e2a8657e833fec01
atau boleh whatsapp untuk fast response 0173743670  

VISIT IG - @shakleesendayan

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...