BLOGGERIANS

Friday, December 29, 2017

Kegilaan baru ahaks

Aku memang suka buat kek, makan kek kurang sikit sebab manis haha. Aku kurang suka manis- manis. Kadang tu saja je bukak channel omputeh sebab nak tengok dorang buat pavlova. Nampak senang yakmat! Haha. Dan akhirnya aku berjaya buat LOL. Hoi masuk kelas berbayar ok. Belajar dengan cikgu safura. Hehhe. Pergi tengok ig dia @sugarlandbyrara.

Aku rasa macam boleh buat dah ni sebab rasa faham dah step dia. Cuma kena banyak latihan and kesabaran. Heheheh.




Ni aku nak buat version XL tapi tak XL sangat laaa sebab oven aku kecik. Pinjam oven mak pulak tu hahaha


Ni aku try piping atas paper cup. Huduh betul rupanya hahaha maklum laa tak pernah pegang piping bag lololol. Dah tu terkepet- kepet je paper cup aku tu... ate tak ada tray untuk letak paper cup hahaha.





Ni keratan rentas pavlova size besar tadi. Pavlova yang perfect adalah crunchy di luar tapi marshmallow di dalam nya. Yang aku punya ni sikit je marshmallow eh. Hehe. Kena main dengan suhu kata cikgu✅



Ni pulak 1st time aku try buat hahahaha sedih betul rupanya. Tak jadi sebab tak cukup gula. Bahahah.  Pavlova kena banyak gula baru meringue jadi cantik huhu. 



Alolo dak abang ni siap kiss -kiss ibu cakap sedap la kek ibu ni hahaha. TQ abang. Selalu appreciate apa ibu buat walaupun krik krik je hahaha.


Kena asah bakat lagi ni. Lepas ni nak masuk kelas brownies pulek. Haha.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...